Volhouden speelt: “‘n hond met veren”

Toneelvereniging Volhouden speelt het blijspel

“‘n hond met veren”

een blijspel in drie bedrijven op de planken. Het stuk is geschreven door Bernd Gombold en is bewerkt en overgezet naar algemeen dialect door Ben ten Velde.

Synopsis
Toen er nog kleine gemeentes waren kon men zonder afspraak nog wel eens een wethouder spreken. Zo ook wethouder Relus Groeneveld. Voor zijn wethouderschap was hij een altijd fluitende postbode die gelukkig getrouwd was met Annie. Nu wordt hij zachtjes aan stapelgek van een importdame die geregeld komt klagen over het kraaien van hanen en het gebeier van de kerkklokken. Om van de repetities van de blaaskapel nog maar niet te spreken. Door zijn optreden komt hij in conflict met de voorzitter van de pluimveefokvereniging. De wethouder raakt door een ongelukje helemaal in de war en denkt dat hij weer postbode is. Nieuwsgierig Aagje Jans van het buurtwinkeltje komt geregeld langs en onervaren Roefie is op zoek naar een levenspartner. Gelukkig zijn er nog de gemeentebode Siep en een knotsgekke professor in de psychiatrie die samen met secretaresse Marion alles in het reine proberen te brengen.

Negen mooie rollen in een komisch stuk. Hoe het allemaal afloopt kunt u zien op de avonden in Het Vertier

De uitvoeringen zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart a.s. Aanvang 20.00 uur in dorpshuis HET VERTIER Hoofdstraat 16A te Drouwenerveen.

Kaarten á € 6,00 zijn verkrijgbaar aan de zaal en u kunt alvast bespreken bij A. Pepping tel. nulzes-123-07-9-27