IJsbaan gasselternijveen geduchte concurrent van Drouwenerveen?

ijsbaangasserternijveenDe fonkelnieuwe ijsbaan van Gasselternijveen is er klaar voor. Op 15 november 2014 begonnen de ijsmeesters met het vullen van de baan die wordt omsloten door het natuurontwikkelingsgebied Oude Weer (links), de Boerdijk (achtergrond rechts) en de Hunzelaan (achtergrond links). Drouwenerveen licht in het verlengde van de rechter onderhoek van de foto. Nu is het alleen nog wachten op de vorst.
De verwachting is dat het 50 centimeter diepe bassin snel dicht kan vriezen. Als er negen centimeter ijs ligt, kunnen schaatsliefhebbers uit Gasselternijveen en omgeving de ijzers onder binden. De 400 meter lange baan is geschikt voor langebaanwedstrijden en schaatsmarathons.nooitgedacht

Drouwenerveen kent IJsvereniging Nootgedacht. Opgericht 7 januari 1940.  De ijsbaan, die toen naast de toenmalige basisschool ligt, is in de tachtiger jaren vernieuwd met folie onder de graszoden om daar een leuke ijsvloer te leggen. Bij het begin van het Hunzeproject is ooit gedacht om de ijsbaan te verplaatsen naar de plek naast dorpshuis Het Vertier, dat toen net voltooid was. Als asfaltbaan om ook zomers op te kunnen sporten.Maar doordat het een miljoenenproject was en men nog nooit van crouwdfunding had gehoord, is dat niet doorgegaan.
Nu kampt de ijsvereniging met het gebrek aan vrijwilligers, die gaan straks natuurlijk liever schaatsen op een prachtige 400 meter natuurijsbaan naast de deur in Gasselternijveen.  Of in Drouwen, waar de andere helft van de schoolkinderen op de ijsbaan te vinden is als het vriest.
Misschien kan de ijsbaan in Drouwenerveen beter worden opgeheven.