Glasvezelproject in het Hunzegebied loop voorspoedig!

ikkiesvoorglasvezelECO-Oostermoer is een coöperatie die initiatieven stimuleert en faciliteert in buurten, wijken en dorpen in het Oostermoergebied, de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo en Borger-Odoorn. Het uitgangspunt bij deze activiteiten is verantwoorden transparant ondernemen en het creëren van een leefbaar en duurzaam platteland voor en door de inwoners. ECO-Oostermoer wil dat iedereen in het gebied gebruik kan maken van snel, betrouwbaar en betaalbaar internet. De provincie Drenthe stimuleert dergelijke initiatieven en heeft ECO-Oostermoer een subsidie van € 50.000,- toegekend vanuit de subsidieregeling hoogwaardige communicatienetwerken Drenthe.

Aantrekkelijk abonnement
ECO-Oostermoer wil inwoners in het Oostermoergebied een abonnement aanbieden voor de prijs van slechts ca. € 37,- per maand voor een standaard ‘all-in-one’ pakket (tv, telefoon en internet) en een hoge kwaliteit en snelheid van de glasvezelverbinding (standaard 100/100 MB/s).

Eexterzandvoort: financiering nodig voor opstartfase
Dankzij een indrukwekkende actie van vrijwilligers uit Eexterzandvoort en omgeving, heeft al meer dan 90% van de inwonersaangegeven mee te willen doen. Voor de opstartfase heeft ECO-Oostermoer echter nog niet de benodigde financiële middelen verzameld. Daarom worden financiers opgeroepen om een investering te doen. Er is een goed rendement haalbaar (minimaal 7%). Ook particulieren die willen investeren zijn welkom. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact op met ECO Oostermoer, via E info@eco-oostermoer.nl.
Zodra er een partij gevonden is gaan de werkzaamheden van start.

Aansluiting in Borger-Odoorn
In augustus bleek dat in 2e Exloërmond ook een betaalbare aansluiting mogelijk is. In Buinerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Bronnegerveen en 1e Exloërmond zijn ambassadeurs, zoals Stichting Duurzame Energieprovincie, ook hard aan de slag gegaan met de belangstellingsinventarisatie, met prima resultaten. Zodra er voldoende belangstellenden zijn uit 2e Exloërmond en Nieuw-Buinen kan daar ook gestart worden.

Ook snel internet voor úw dorp?
In meerdere dorpen zijn verenigingen van dorpsbelangen eninitiatiefgroepen de mogelijkheden voor snel internet aan het onderzoeken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dorp? Maak geheel vrijblijvend uw interesse kenbaar via http://oostermoerverbindt.nl of teken direct in via http://glasvezel.energieprovincie.nl