Gratis kaarten Boerenrock 2021

Beste Buurtgenoten,

Komende zomer, van 19-22 augustus, willen wij graag weer een festival organiseren. Ondanks dat we nog steeds met maatregelen te maken hebben denken wij op dit moment dat mogelijk moet zijn. Wij willen jullie graag informeren over wat er allemaal staat te gebeuren en op welke momenten je hinder kunt ondervinden.

Dit jaar willen wij vroegtijdig aangeven wat jullie kunnen verwachten. Bij vragen bel gerust!

Boerenrockfestival stelt kaarten beschikbaar voor alle bewoners van Drouwenermond en Drouwenerveen.

De afgelopen editie was in 2019 en hebben we rond de 40000 bezoeken binnen gehad. Het festival is erg populair en de vorige editie was uitverkocht op de zaterdagavond. Er waren toen nog wel wat naaste buren en dorpsbewoners die niet meer naar binnen konden. Dit vonden we erg jammer vandaar dat we dit nu anders willen gaan aanpakken.

Alle bewoners van Drouwenermond en Drouwenerveen kunnen kaarten aanvragen voor een dag naar keuze. Je kunt een kaart aanvragen door te mailen met Marjon ( marjon@boerenrockfestival.nl ovv kaart dorpsbewoners). We vragen je naam en huisadres door te geven. Je kunt maximaal 2 kaarten per adres aanvragen. Wij sturen de kaarten dan per mail naar jullie toe.

We hangen hier wel een termijn aan omdat we naar verwachting weer veel kaarten gaan verkopen.

De kaart kan aangevraagd worden in de eerste twee weken van april van 1-15 april.

Vrijwilligers gevraagd:

Voor 4 dagen festival zoeken wij veel vrijwilligers. Er zijn diverse taken voor tijdens en na het festival. Wil je hierover meer informatie dan mag je een mail sturen naar vrijwilligers@boerenrocfestival.nl

Aanpassingen na 2019:

  • Er is een grasstrook gezaaid vanaf het festivalterrein naar het bos bij het kerkhof.
  • Deze grasstrook gaat gebruikt worden voor het opvangen van de file. Met name de file voorafgaand aan het openen van de camping veroorzaakt overlast op de achterweg en er wordt nogal wat afval achtergelaten.
  • Op de vrijdagmiddag wordt de strook gebruikt voor de enduro. Ook hier ontstond het voorgaande jaar enige opstoppingen.
  • Er is een externe partij ingehuurd die ons adviseert en helpt in het gehele veiligheid en gezondheidsplan voor, tijdens en na het festival.
  • We gaan samenwerken met een aantal verenigingen uit de buurt die ons gaan helpen met diverse taken op het festival. In ruil voor de werkzaamheden doen wij een mooie donatie in de clubkas. Uiteraard hebben we nog veel vrijwilligers nodig maar we zijn heel erg blij dat we dit nu kunnen doen.
  • De camping is dit jaar vergroot zodat we ruim genoeg plek hebben

De opbouw:

  • De opbouw van het festival begint vanaf 6 augustus met het uitzetten van het terrein. Waarna in de aanloop naar het festival elke dag een beetje meer zichtbaar wordt hoe het eruit gaat zien.
  • Er zal ten tijde van opbouw meer verkeersdrukte zijn op de verbindingsweg. Voor de veiligheid is er een snelheidsbeperking ingesteld van max 30 km per uur.

Het Festival:

  • Tijdens het gehele festival is het niet mogelijk om vanaf de Drouwenerveense kant het festivalterrein te bereiken per auto. De aanrijroute is vanaf de Mondenweg.
  • Dit geld niet voor fietsers, behalve tijdens de enduro van vrijdag 14.00 tot 20.00 dan is het fietspad ook afgesloten
  • Op de donderdag is het ook niet mogelijk via de Achterweg te rijden. De weg zal vanaf de Drouwenerveen kant afgesloten zijn ( gelijk aan vorig jaar).
  • Donderdag is de verbindingsweg overdag afgesloten voor al het verkeer vanaf de firma Thalens en vanaf het kruispunt Drouwenerveen
  • Bewoners die hier wonen krijgen een kaart voor ontheffing.
  • Donderdag 19 augustus gaan de poorten van de camping om 09.00 uur open. Dit is gelijk aan 2019.

Aanrijroute campinggasten en rijders donderdag 19 augustus

  • Aanrijroute dit jaar via de achterweg tussen Gasselternijveen en Drouwenerveen. De Verbindingsweg vanaf de Mondenweg en vanaf Drouwenerveen is afgesloten en alleen toegankelijk voor leveranciers en vrijwilligers van het festival.
  • Route 1. Komend vanuit de richting van Veelenweg tussen Gasselternijveen en Stadskanaal, afslaan bij de AVEBE, direct na de AVEBE afslaan en achter de fabriek langsrijden tot aan de achterweg en hier de achterweg opdraaien.
  • Route 2. Door het dorp Gasselternijveen, via de hoofdstraat en dan naar de Achterweg rijden
  • Route 3. Komen vanuit Drouwen, eerst richting Gasselternijveen en dan de Achterweg oprijden.
  • Route 4. Komend vanaf Buinerveen, Na het viaduct de Achterweg oprijden.

Aanrijroute vrijdag, zaterdag en zondag

Op deze dagen is de aanrijroute naar het festivalterrein vanaf de Drentse Mondenweg. In Drouwenermond afdraaien naar de verbindingsweg naar Drouwenerveen.

Tot Slot

Voor alle informatie over de bands en tijden van de cross verwijzen wij jullie graag naar onze website: www.boerenrockfestival.nl . Daarnaast heeft festival ook een eigen app die je kunt downloaden, de zoekterm is Boerenrockfestival.

Zijn er vragen dan kunnen jullie altijd langs komen tijdens de opbouw. Op maandag avond 16 en dinsdag avond 17 augustus zijn wij allemaal op het festivalterrein van 19-20 uur.

Tijdens het festival zijn wij erg druk. Houdt er dan rekening mee dat wij niet direct beschikbaar zijn via telefoon of mail. Het makkelijkst voor ons is dan om te appen.

Contact voor app/bellen of mailen met René of Marjon:

Rene Boiten: 06-23528233 of rene@boerenrockfestival.nl

Marjon Boiten: 0651354758 of marjon@boerenrockfestival.nl

Wij hebben er weer ontzettend veel zin in!

Hartelijke Groet,

René Boiten, Roelof Timmermans, Bjorn van der Veen en Marjon Boiten

https://www.boerenrockfestival.nl/

Planning:

datum activiteit tijdstip
6-19 augustus Opbouwen festivalterrein 08.00-20.00
19 augustus Aankomst klampinggasten en renners. Verbindingsweg afgesloten vanaf mondenweg 09.00-18.00
19 augustus Festivalterrein 19 uur open,
kermis open en
1 tent met muziek van 20-02 uur
19.00-03.00
20 augustus Festivalterrein open 11 uur,
kermis en enduro van 16-20 uur,
verbindingsweg van beide zijden afgesloten
Muziek van 12 – 02 uur
11.00-03.00
21 augustus Festivalterrein open 11 uur,
kermis en cross van 12-18 uur
Trekkertrek van 12-18
Muziek van 12-02 uur
11.00-03.00
22augustus Festivalterrein open 11 uur,
kermis cross van 12-18 uur
Trekkertrek van 12-18
Muziek van 12-19 uur
11.00-20.00
23-29 augustus afbouw 08.00-20.00