Website Drouwenerveen is ververst

drv2002De website van Drouwenerveen.com bestaat al sinds 2002 en is als hobby opgezet door de webmaster in een tijd dat er nog alleen maar digibeten in Drouwenerveen woonden. Er is toen een overzicht gegeven van Drouwenerveen, haar geschiedenis, inwoners en aktiviteiten. In 2004 is de website geupdate door er een zelf geprogrammeerd ASP-CMS syteem voor te gaan gebruiken.

In 2010 beginnen mensen te begrijpen hoe handig internet is. De jeugd heeft ervoor gezorgd dat via Hyves internet in het dorp wat meer ontsloten is. Voor de meeste oudere bewoners hoeft het allemaal niet zo nodig, maar die sterven op een gegeven moment wel uit.

Inmiddels is de webmaster ook een beetje handiger geworden en ook slimmer. In plaats van te programmeren gebruikt hij het kant en klare en eenvoudig uit te breiden WordPress. De oude website van Drouwenerveen is zo goed als mogelijk geimporteerd via XML. Het enig wat er nog moet gebeuren is de boel een beetje herstructureren en de oude berichten die geen nut meer hebben verwijderen.

De Belangenvereniging heeft inmiddels in 2010 een eigen website gekregen en wordt niet meer door de webmaster van Drouwenerveen.com bijgehouden, die dat jarenlang heeft gedaan, omdat de besturen er het nut niet van inzagen. De pagina’s van de Belangenvereniging zijn ook sinds het begin van Drouwenerveen.com op het net te vinden.

De twitter account @drouwenerveen wordt alleen vanaf deze site en de webmaster zelf gebruik, daar is men Drouwenerveen over het algemeen nog helemaal niet mee bezig anno 2011.

In mei 2014 is de webserver gecrashed en door overmaat van ramp was ook de backup gefragmenteerd. De site is weer opgebouwd met gegevens van archive.org waar je de oude versies van drouwenerveen.com nog eens terug kunt zien: https://web.archive.org/web/*/drouwenerveen.com

Inmiddels is ook Drouwenerveen op Facebook van de partij: https://www.facebook.com/drouwenerveen