Drouwenerveen wil ook glasvezel

glasboven

Glasvezel? Dat doen we samen!

Internet, telefoon en televisie: we kunnen niet meer zonder. Sterker nog, we zijn steeds meer online en vergen steeds meer van het netwerk. Toch is de huidige infrastructuur in veel gebieden in Drenthe daar niet op berekend. Zeker in kleine kernen en dunbevolkte streken, waar alleen nog een telefoondraadje ligt, zoals bij ons in Drouwenerveen. Daarom willen wij ook glasvezel!

lantaarnpaalbord-glasvezelWat is het voordeel van glasvezel?

Het grootste voordeel is een supersnelle internetverbinding van minimaal 100Mbps download- en upload-snelheid. Steeds meer diensten worden online aangeboden. Steeds meer opslag is “in the cloud” dus niet op je eigen pc, maar ergens anders op het Internet. Steeds meer mensen maken gebruik van beeldtelefoondiensten zoals Skype. De normale telefoondienst kan ook via Internet. Onderwijs en zorg doen steeds meer via Internet. Televisie kijken gaat tegenwoordig ook, zonder antenne of schotel via Internet. Speelfilms en documentaires worden aangeboden via Internet door Pathé, Netflix of Videoland, een dvd huren is niet meer nodig. De hoeveelheid data die per huishouden binnenkomt en uitgaat is de laatste jaren gigantisch gestegen en zal in de toekomst alleen maar verder stijgen, zeker met opgroeiende kinderen die hun huiswerk voor school of studie online moeten maken.

Vergeet ook niet de agrarische sector en recreatie – beide cruciaal voor de werkgelegenheid in onze regio. Ook daar is investering in snel internet geen luxe maar noodzaak.

Hoe doen we dat?

Tot nu toe werd glasvezel alleen aangeboden door grote marktpartijen. In het buitengebied liggen de woningen te verspreid om dit commercieel interessant te maken. Door de groei van coöperaties zoals ECO-Oostermoer, die het heft in eigen hand nemen, komen er nieuwe levensvatbare modellen. Maar dan moeten we het wel zelf willen, want deze modellen zijn alleen levensvatbaar als 7 van de 10 huisadressen zonder coaxkabel hun belangstelling kenbaar maken. Het gaat er om dat in de hele gemeente Borger-Odoorn 70% belangstelling is bij mensen zonder Ziggo. In Drouwenerveen zitten we al op 75% maar dat is nog geen 100%, Beter is natuurlijk dat iedereen meedoet met de belangstellingsinventarisatie. Via www.wilookglasvezel.nl kun je die belangstelling kenbaar maken. Je verplicht je nu nog tot niets, een echte handtekening wordt pas gezet als er een aanbod is van abonnementen.

Wat voor abonnementen zijn er?

Wat er aan abonnementen zal zijn kunnen we pas vertellen er een bepaald aanlegmodel is aangenomen, nadat de gemeente op 70% belangstelling zit. Een overzicht is te vinden bij www.wilookglasvezel.nl/resultaten Wat we nu al weten is dat de prijzen niet zullen afwijken van wat er tegenwoordig gangbaar is aan abonnementen. Afgezien misschien van een bepaald vastrecht. Zoals het er nu uit ziet kunt u in Borger-Odoorn zeer waarschijnlijk bij uw huidige provider blijven.
Heeft u al eens uitgerekend wat u op dit moment kwijt bent aan telefoon-, internet-, en tv-abonnement? Wist u dat u met glasvezel meestal ook nog eens goedkoper uit bent?

Hoe doet u mee?

Wilt u ook glasvezel? Registreer u als belangstellende via www.wilookglasvezel.nl/intekenen. Meer informatie en het laatste nieuws is ook te vinden via deze website. Via Facebook bij http://facebook.com/wilookglasvezel of twitter @wilookglasvezel. Mochten er nog vragen zijn, ga dan te rade bij de ambassadeur voor wilookglasvezel in Drouwenerveen, Robin Ketelaars, telefoon 0641474908 of mail via robin@drouwenerveen.com, of kom even langs op Zuideind 9.

UPDATE 2017

Inmiddels is in 2017 een stichting opgericht met de naam Breedband Borger-Odoorn. Deze stichting is aan het zorgen voor een goede werkende buisinesscase voor glasvezel in Borger-Odoorn.

Lees er meer over op de website http://breedbandborger-odoorn.nl

 

Ga naar http://drouwenerveen.wilookglasvezel.nl voor meer infoglasbeneden