NAM ruimt locatie Drouwenerveen op

De NAM ruimt na ruim 25 jaar haar locatie Drouwenerveen-Zuideind definitief op. Vanaf deze locatie van circa 150 m2 aan de Achterweg in Drouwenerveen is nooit gas gewonnen. Ter voorbereiding op het definitieve opruimen van de locatie vinden in de meimaand diverse werkzaamheden plaats. Uiteindelijk moet de aanwezige put worden verwijderd.

Werkzaamheden
Op maandag 7 mei is de aanvoer en opbouw van tijdelijk materieel begonnen. De voorbereidende werkzaamheden zijn naar verwachting eind mei afgerond. Deze werkzaamheden zijn erop gericht de installatie veilig te kunnen ontmantelen.
Eerst wordt al het overtollige materiaal verwijderd en wordt de locatie civieltechnisch zoveel mogelijk schoongemaakt. Tijdens deze eerste activiteiten wordt mogelijk ook gebruikgemaakt van een tijdelijke fakkel om stoffen uit de leidingen (zoals gas) veilig te kunnen verbranden.

Gevolgen
U zult meer transporten van en naar de locatie zien dan u gewend bent. Er zal ook meer geluid en licht van de locatie komen. Het affakkelen van gas brengt zowel licht als geluid met zich mee en is afhankelijk van de wind in de nabije omgeving op te merken.
De werkzaamheden worden dag en nacht uitgevoerd. De NAM doet er alles aan om werkzaamheden die veel geluid produceren overdag uit te voeren.

Contact met NAM
In het geval van overlast kunt u de NAM 24 uur per dag telefonisch bereiken via 0592 36 40 00. Voor vragen over vergunningen of andere procedures kunt u de contactpersoon van de afdeling Vergunningen en Omgevingsmanagement van de NAM bellen op (0592) 364757.