Drouwenerveen bestaat in 2025 driehonderd jaar

We zoeken nu vooral oud-inwoners en oude foto’s van ons dorp.

Drouwenerveen bestaat in 2025 precies driehonderd jaar. In dat kader zullen er gedurende het jaar en tijdens ee  feestweekend in september verschillende activiteiten georganiseerd worden. ¨Voor nu zijn we vooral op zoek naar oud- inwoners en naar oude foto’s van ons dorp. We willen oud-inwoners in elk geval informeren over wat er hier te gebeuren staat en ze uiteraard uitnodigen om volgend jaar een bezoek te brengen aan Drouwenerveen¨, vertelt Jack Fidder, voorzitter van Dorpsbelangen Drouwenerveen.

Speciaal sausje
Ondertussen is er een organisatiecomité gevormd en zijn de eerste ideeën voor het jubileumjaar met verschillende mensen en verenigingen uitgewisseld. ¨Drouwenerveen is een actief dorp. Gedurende het jaar gebeurt hier al vrij veel. Denk maar aan neutje schieten tijdens de Paasdagen en de dorpsbarbecue. Die activiteiten zullen ook volgend jaar georganiseerd worden, wél uiteraard met een speciaal sausje. Daarnaast borrelen allerlei ideeën op. Zo liggen er plannen om twaalf oude foto’s te selecteren en om daar een kalender van te maken en die foto’s een prominente (en verlichte) plaats te geven in het dorp. Zodat mensen als ze door ons dorp rijden meteen weten dat er hier iets te gebeuren staat.

Of er een reünie komt?
Dat weten we nog niet. Het programma is nog niet in beton gegoten. Zo moeten wegoed kijken naar de begroting bijvoorbeeld.Dat er van alles georganiseerd gaat worden,moge duidelijk zijn´, zegt Fidder.

Feestweekend
Het feestweekend zal in september 2025 plaatsvinden. ¨Het zou mooi zijn dat dan in elk geval ook veel oud-inwoners te gast zullen zijn. We hebben een best omvangrijk adressenbestand maar hebben niet de illusie dat we iedereen kunnen bereiken. Vandaar de oproep aan oud-inwoners om zich te melden.
Dat geldt ook voor mensen die in het bezit zijn van oude foto’s of voorwerpen. Er heeft hier lang een café gezeten, wellicht heeft iemand nog iets van dat café op zolder liggen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de supermarkt´, zegt Fidder.

Driehonderd dagen
Dat Fidder voorzitter van Dorpsbelangen Drouwenerveen is, is best bijzonder. ¨Ik woon nu ongeveer driehonderd dagen in dit prachtige dorp. Ik kom uit Nieuw-Vennep en woon in het oude kerkje. Het bevalt echt perfect. Drouwenerveen is met 280 inwoners klein, maar groots in daden. Door voorzitter te worden leer ik de mensen hier echt kennen.
Ik doe het in elk geval met heel erg veel plezier.¨
Oud-inwoners en mensen die in het bezit zijn van oude foto’s van Drouwenerveen kunnen zich melden via de website www.drouwenerveen.online

Bron: https://www.weekinweekuit.com/media/wiwu/week16.pdf blz 11