Doe het nu: intekenen voor glasvezel! Straks is het te laat!

Kom naar de extra inschrijfavonden in dorpshuis Het Vertier op 7 en 14 december van 19:00 tot 21:00. 

Het idee voor aanleg glasvezel is in 2013 gestart door Eco-Oostermoer in Tynaarloo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn. Eind 2014 is voor Borger-Odoorn een groep mensen aan de slag gegaan met inventarisatie van de belangstelling voor glasvezel. In 2016 is Stichting Breedband Borger-Odoorn opgericht om via subsidie van de provincie meer actie te kunnen voeren en een businessplan op te zetten.

Intekenen kan tot 15 december 2018

Nu is het eindelijk zover dat er kan worden ingetekend. Er is een coöperatie opgericht die goed businessplan heeft en er kan sinds 5 november een contract met een provider voor glasvezel afgesloten worden.
Elke bewoner die kan worden aangesloten heeft een informatiemap van de gemeente Borger-Odoorn gehad en er zijn 4 drukbezochte avonden geweest waar voorlichting is gegeven.

Teleurstellende resultaten tot nu toe

Daarom is het zo merkwaardig en teleurstellend, dat nadat het al een maand mogelijk is een contract voor glasvezel met een provider af te sluiten, op dit moment maar 13 van de 110 adressen daadwerkelijk een contract hebben afgesloten.

Voorintekening was gunstig

Bij de voorinventarisatie waren er in 2015 in Borger-Odoorn voldoende mensen interesse in Glasvezel om tot een sluitende businesscase te komen: Ruim 72% witte adressen. Voor Drouwenerveen hadden er 89 van de 110  belangstelling voor een glasvezelaansluiting.

Echte argumenten heb ik nog niet vernomen waarom men niet intekent.  Wat ik wel kan zeggen is, dat er in heel Borger-Odoorn ten minste 920 contracten afgesloten moeten worden willen we een glasvezelaansluiting krijgen (65%). Op dit moment is de stand 160 stuks (12%), daar moet de komende 10 dagen echt verandering in komen, anders baal ik als en stekker, en mijn buren met mij.

providervergelijkingstabel – prijzen exclusief `€15,50 coöperatiebijdrage – klik voor vergroting

15 december sluit de intekening

Robin Ketelaars, Zuideind 9.
Je kunt me altijd bellen voor info: nulzes-4157-4908

Links