Boerenrock in Drouwenermond goes Extreme

Na de zeer succesvol verlopen jubileum editie van vorig jaar waar alle records verbroken zijn, is de organisatie al weer volop in voorbereiding voor de nieuwe editie die van 17 t/m 20 augustus wordt gehouden. En Boerenrock zou Boerenrock niet zijn als we niet elk jaar nieuwe dingen bedenken.

We gaan de grens opzoeken, verkennen en overschrijden. We leggen een 6 km lang parcours aan waarbij de quads, cross- en enduro motoren ook buiten het festivalterrein gaan rijden. Kenteken en rijbewijs zijn niet nodig. De deelnemers rijden langs sloten, door weilanden en bossen en het hoogtepunt vindt plaats op het festivalterrein in de extreme arena. Waterbakken, boomstammen, steigers, kabelhaspels, keienstroken en puinbakken moeten worden overwonnen. We noemen het “Boerenrock Extreme Enduro“. Een proef van 2 uur voor de grote mannen en dames en voor de jeugd een uur.

Boerenrock Extreme Enduro staat voor het eerst op de menukaart van het Boerenrockfestival en vervangt de speedcross. Maar dat is nog niet alles. Kom jij voor het boerenrockfestival je bed niet uit!! Dat hoeft tijdens de 2017 editie ook niet meer. Bouw een gemotoriseerd bed en doe mee aan de boerenboxspring klasse. Twee dingen zijn heel belangrijk:

  • Het is verplicht een bed te gebruiken en het voertuig dient er ook uit te zien al een bed.
  • Ook dient er gebruik gemaakt te worden van een matras.

Vorig jaar was, voor de eerste keer in de geschiedenis, de klamping van het festival uitverkocht. Na goed overleg met de plaatselijke agrariërs kunnen we melden dat we dit jaar 250 extra klampingplaatsen hebben. Meer klampeerders betekend dat we er ook voor zullen zorgen dat de sanitaire voorzieningen worden uitgebreid. Niets houdt je nog tegen om het “Gekste evenement van ’t Noord’n” tot in de diepste vezel te beleven! Vanaf donderdag 17 augustus ben je vanaf 14:00 uur van harte welkom op de klamping.

Zeker twee festivaltenten en een groot buitenpodium en misschien nog wel een derde tent. Met een leeg podium trek je geen volle zalen dus we zijn druk bezig om de podia te vullen. De volgende artiesten zijn geboekt: Nie Wies en Kiek Now Us voor de donderdag. Vrijdag Tiroleravond met Ruud Appelhof en Z3 in de Boerenrock tent staan Fifth Wheel en the Euro’s. Zaterdagavond Bökkers en our local Hero’s de Esperando’s. Binnenkort zullen we meer bands bekend maken.

“Luisteraars en Amateurs, ik hoop dat de ontvangst even goed is van de spraak en de muziek

Jawel onze eigen, succesvolle piratenzender is ook weer van de partij. Vanaf donderdag 17 augustus stem je je radio af op Boerenrock FM. En uiteraard is er ook weer de piratenbattle vanuit het piratencafé. Welke geheime zender weet het publiek het beste te vermaken?

1 Februari is de online kaartverkoop en de inschrijving voor de cross gestart. De klampingkaart en de passe-partout zijn voor de vroege vogels, twee maanden, voor half geld te verkrijgen. Het wordt weer vier dagen maximaal genieten voor jong en oud met muziek, cross, kermis en camping.

http://www.boerenrockfestival.nl/