14 | REGIOWIJZER Dagblad van het Noorden dinsdag 22 juni 2004

MUIS IN HET WEB  door Jan Vennema

Drouwenerveen.com staat voor dorpsbelangen

Muis in het Web bezoekt iedere week een Drentse website en test het nut en de bruikbaarheid daarvan. Vandaag aandacht voor de site van Belangen vereniging Drouwenerveen & Bronnegerveen.

Verenigingssites leiden vaak een sluimerend bestaan. Ooit met verve opgezet, krijgen ze na een paar maanden te maken met tanend enthousiasme van de webmaker, waarna ze uiteindelijk in een diepe slaap sukkelen. De site van Belangen vereniging Drouwenerveen Bronnegerveen (BDB) hoort daar niet bij. Nu de gerneente Borger-0doorn zo driftig aan het bezuinigen is geslagen, is de website van de belangen vereniging veranderd in een ware actiesite.

Inzet van de actie is het behoud van basisschool 't Dobbegie in Drouwenerveen. Deze dreigt door de aan staande bezuinigings- ronde te verdwijnen. 

En dat doet de vrijwilligers die, als de infor matie op de site juist is, al jaren het groot onderhoud van de school voor hun rekening nemen, flink pijn. 'Let op verdere acties, en mocht u een kind hebben dat schoolgaand is of wordt, na 2005 hebben we er nog 3 nodig!' , zo luidt een van de kreten op de website.

Een dorpsbelangensite waarop daadwerkelijk voor het belang van het dorp wordt gevochten. Dat is nog eens wat anders dan de obligate opsomming van bestuursleden

met hun telefoonnummers, die je zo vaak op dit soort sites tegenkomt.

Wie meer wil weten over de reden van de bezuiniging of tegenargumenten zoekt, vindt behoorlijk wat informatie op de webpagina's. Ambtelijke rapporten, correspondentie, krantenknipsels: je komt van alles tegen. Uiteraard voelen wij ons gestreeld dat er ruimhartig uit deze krant is geput.

Toch een tipje voor de webmaster: de krant heet tegenwoordig Dagblad van het Noorden.(is inmiddels aangepast red.)

Zoals ieder plattelandsdorp heeft ook Drouwenerveen te maken met 80 kilometerwegen waar het verkeer het liefst met te hoge snelheid overheen raast. Aan de allang levende wens de maximum snelheid in het dorp te temperen, wordt ook op de website aandacht besteed.

En weer goed gedocumenteerd.

Een pareltje onder de documenten is een handgeschreven brief van de wethouder, die toezegt een snelheidsgrens van 60 kilometer per uur in te zullen voeren als een proef daarmee elders slaagt. Voor wie wat met Drouwenerveen heeft: de pagina's met informatie over het omgevingsplan van het dorp, zijn de moeite van:het doorbladeren waard. Publicatie van het plan op de website is nuttig voor het omgevingsplan zelf.

Doordat het steeds met de klik van een muis te voorschijn is te roepen, zal het niet snel in de vergetelheid raken.

De webmaster houdt kennelijk graag in de gaten wie zijn site bezoekt. Voor een volledige ontsluiting van de webpagina's moet je je registreren. Dat lukt niet. Het online registratie formulier beweert dat mijn emailadres ongeldig is en breekt mijn aanmelding af. Jammer. Ik had best willen zien wat de BDB site nog meer heeft te bieden heeft.


Noot van de webmaster: Het registreren is alleen nodig wanneer je zelf zaken wilt toevoegen. Dat het niet lukte is omdat het e-mail adres gecontroleerd wordt op echtheid via een e-mail verzend programma. Dit scheelt onzin aanmeldingen