Wethouder Buitelaar brengt bezoek aan Drouwenerveen

60kmhNa de onlangs gehouden algemene ledenvergadering van de belangenvereniging Drouwenerveen&Bronnegerveen was er ruimte voor het in gesprek gaan met vertegenwoordigers vanuit de gemeente Borger-Odoorn.

Aanwezig waren:

  • Dhr.  Freek Buijtelaar, wethouder (ruimtelijke en duurzame  ontwikkeling, vergunningverlening, openbare ruimte en verkeer);
  • Dhr. Bé Haak, hoofd van het gemeentelijke verkeers- en vervoersplan
  • Mw. Bianca de Rijk

Een analyse van de snelheidsmeting afgelopen zomer wordt door Bé Haak verzorgd.  Zichtbaar werd dat 85% van de weggebruikers zich houdt aan de snelheid van 80 km/u. Een merendeel heeft een snelheid tussen de 60 en 70 km/u.  De gemeente is het met de belangenvereniging eens dat 80 km/u een te hoge snelheid is voor Drouwenerveen.  Zodra er gelden ter beschikking zijn zal er worden gekeken of er iets met de maximale snelheid gedaan kan worden.

Ook het bermbeheer komt ter sprake, hier zal ook wat aan gedaan moeten worden, afschaven etc.

Vervolgens was het woord voor Bianca de Rijk, Bianca vertelde over de mogelijkheden om duurzaamheidsleningen af te sluiten om verbeteringen m.b.t. duurzaamheid aan de woning te financieren.

Verder was er de mogelijkheid om met elkaar en de vertegenwoordigers vanuit de gemeente van gedachten te wisselen via verschillende onderwerpen